KÖZEL-KELETI FALAFEL CURRY


Előkészítés: 15 perc
Főzés: 20 perc
4 Személyre

Ezt az ízkavalkádot, a közel-keleti falafel és spenót curry-t a „Lucy and Lentils”
készítette nagy szeretettel. A fűszeres curry és a ropogós falafel házassága is
tanusítja, mennyire sokoldalúan felhasználható a falafel.

HOZZÁVALÓK
aFalafelhez:
100 g aFalafel prémium falafel por
1,5 dl forró víz

A curryhez:
1 1⁄2 kávéskanál kurkuma
1 kávéskanál köménymag
1⁄2 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál őrölt feketebors
1⁄2 kávéskanál tengeri só
3 gerezd fokhagyma
1 Kápia paprika
1 padlizsán
120 g növényi joghurt

A rizshez:
120g basmati rizs
1/2 kávékanál fahéj
1 kávéskanál köménymag
250 ml víz

A tetejére:
1⁄2 uborka felszeletelve és félholdacskákra vágva

ELKÉSZÍTÉS:

Falafel

  1. 100 g aFalafel prémium falafel port keverj össze 1,5 dl forrásban lévő vízzel.
  2. Pihentesd 1 órát, majd gyúrd jól formázható masszává.
  3. Formázz 20-25 g-os gombócokat, és süsd 170°-os olajban vagy sütőben
  4. gesztenyebarnára.

Curry

  1. Helyezd a rizst, a fűszereket és a vizet egy edénybe, és forrald nagyjából 12
    percig, avagy addig, amíg a rizs magába szívja a vizet és a szemek szépen
    megduzzadnak.
  2. Egy serpenyőben pirítsd a curry fűszereit szárazon egy percig, önts rá egy
    evőkanál olivaolajat, tedd hozzá a szétzúzott fokhagymát, a fölaprított
    padlizsánt és a paprikát, majd süsd nagyjából 8 percig.
  3. Add hozzá a kisült aFalafel gombócokat és gyengéden keverd meg az ételt,
    hogy befedje a curry.
  4. Tedd kis lángra, add hozzá a növényi joghurtot, majd keverd össze úgy, hogy
    mindenhová jusson.
  5. Zárd el a tüzet, díszítsd a curry-t félhold-formájú uborkacsíkokkal, szórd meg
    jól sóval és borssal, majd tálald az elkészült rizzsel.

A Cauldron receptje nyomán.

https://www.cauldronfoods.co.uk/recipes/falafel-and-spinach-curry

Leave a Comment

Shopping Cart